OM WESTER STUDIO 

Hej på dig!

Mitt namn är Petra Wester Norgren och det är jag som är grundaren till Wester Studio, som består av denna webbshop och en fysisk plats på Tegelbruksgatan 6 i Ulricehamn, en lokal som verkar som min studio, verkstad, showroom och pop up-butik bland annat..

2018 startade jag Wester Studio för att ha en plats för min kreativitet under mammaledigheten. En plats där jag kunde samla flera av mina uttrycksformer under samma tak, såsom keramik, illustration, fotografi och mitt intresse för färg och form..allt får samsas om vartannat.

När det gäller butiken så gav jag den en ram med en utvald jordnära färgskala och ett minimalistiskt uttryck, med inspiration från såväl Japan som Kalifornien och Norden. Att skapa en atmosfär som jag och förhoppningsvis andra trivs i.

Fokuset på hållbarheten kom som som en självklarhet för mig, annars hade jag inte kunnat med gott samvete sälja saker...Jag vill att varje ting i butiken ska ha ett mervärde, att sakerna folk väljer att ta med sig hem kommer att älskas länge, inget slit o släng.

Mitt intresse för Second Hand, återbruk och hantverk har funnits länge och nu fick jag ett rum att fylla det med. Butiken har vuxit fram organiskt och har aldrig varit en butik som har öppet 10-18/6 dar i veckan.. Fokus har mer legat på att skapa och göra saker som jag tycker är kul, sälja sånt jag tycker är fint och ha öppet när jag kan. Enklast är att följa mig på Instagram för att hålla koll på öppettiderna.

@westerstudio

Webbshoppen har även den fått växa fram så småningom och nu under pandemin har den fått ta mer plats än den fysiska studion.

 

Samarbeten:

Under namnet Klyfta har jag och Illustratören Ida Brogren skapat keramik och prints som säljs i butiken. Jag har även letat upp andra lokala hantverkare som jag representerar.

Ihop med andra företag har jag gjort foto styling och genom mitt frilansande så tar jag jobb som illustratör och även grafiska uppdrag, te.x loggor och grafiska profiler. Mer av det jag gör kan du hitta i min portfolio här.

Här finns en intervju och ett projekt jag gjort ihop med Ulricehamns tapetfabrik

Vill du kontakta mig för ett uppdrag ? Det kan vara allt från styling, fotografering till illustration eller en logga, mejla petra.w.norgren@gmail.com

Välkommen till min Studio, hoppas du ska trivas lika bra som jag.

 / Petra